Αγορά, Πληρωμή, Αποστολή και Παραλαβή συμβολαίου

Η διαδικασία on-line αγοράς είναι εύκολη και ταχύτατη. Από την σύγκριση των ασφαλίστρων, την αγορά του ασφαλιστήριου έως και την ηλεκτρονική παραλαβή του θα χρειαστούν λιγότερο από 3 λεπτά του χρόνου σας.
Με ποιό τρόπο γίνεται η πληρωμή των ασφαλίστρων;
Η πληρωμή του συμβολαίου σας γίνεται είτε με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας (VISA – MASTERCARD) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
Τι θα παραλάβω με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο μου;
Μαζί με το Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο σας θα παραλάβετε και τα παρακάτω:
Γενικούς και ειδικούς όρους ασφάλισης
Δήλωση εναντίωσης
Δήλωση υπαναχώρησης
Δήλωση ατυχήματος.

Συχνές Ερωτήσεις

Οι παρακάτω πληροφορίες σας δίνουν λεπτομέρειες με μια ματιά για να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποιο προϊόν είναι κατάλληλο για εσάς. Απλά επιλέξτε οποιαδήποτε από τις παρακάτω λειτουργίες για να μάθετε περισσότερα. Θέλουμε να είστε σίγουροι ότι το ασφαλιστικό σας συμβόλαιο σας καλύπτει όλα όσα χρειάζεστε, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει ολόκληρο το βιβλιάριο γενικών και ειδικών ορών καλύψεων του συμβολαίου σας και μετά προχωρήστε στην αγορά.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ

 • Άδεια οχήματος
 • Δίπλωμα οδηγού

Μερικές εταιρείες ίσως για καλύψεις όπως φωτιά κλοπή, μεικτή, θραύση κρυστάλλων, χρειάζονται φωτογραφίες η προηγούμενο συμβόλαιο.

 • Άδεια σκάφους
 • Άδεια χειριστή

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

02.01 ΑΡΧΙΚΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΜ, Α1, Α2, Α
02.02 ΑΡΧΙΚΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Β
02.03 ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΕ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Β ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΟΥ 96
02.04 ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΑΜ, Α1, Α2, Α, Β, ΒΕ
02.05 ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Β ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ C1 ή C ή D1 ή D, με ή χωρίς Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.)
02.06 ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ C1, C, D1, D ΣΕ C1Ε, CE, D1E, DΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
02.07 ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ (Π.Ε.Ι.) ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ
02.08 ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ (ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ)
02.09 ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΕ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
02.10 ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟ Η.Π.Α., ΚΑΝΑΔΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΙΑΠΩΝΙΑ, ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
02.11 ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
02.12 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΤΥΠΟΥ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ
02.13 ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Η΄ ΚΛΟΠΗΣ Η΄ ΦΘΟΡΑΣ Ή ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ
02.14 ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ Ή ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΓΗΡΑΤΟΣ
02.15 ΕΠΑΝΑΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ Ή ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΓΗΡΑΤΟΣ

Αυτοκίνητα

Στην ενότητα “Αυτοκίνητα” θα βρείτε πληροφορίες για θέματα όπως:
Έκδοση άδειας κυκλοφορίας νέου επιβατηγού αυτοκινήτου ή επιβατικής μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης. Μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας ενάριθμου επιβατηγού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης και άλλα.

http://www.yme.gr/index.php?tid=281

http://www.odigostoupoliti.eu/engrafa-kikloforias-ochimaton/

Οδηγός πολίτη

http://www.yme.gr/index.php?tid=279

Έντυπα για τις Διαδικασίες του Οδηγού του Πολίτη

http://www.yme.gov.gr/index.php?getwhat=1&oid=510&id=&tid=510

Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης

Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΛΥΨΕΩΝ

Οι παρακάτω πληροφορίες σας δίνουν λεπτομέρειες με μια ματιά για να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποιο προϊόν είναι κατάλληλο για εσάς. Απλά επιλέξτε οποιαδήποτε από τις παρακάτω λειτουργίες για να μάθετε περισσότερα. Θέλουμε να είστε σίγουροι ότι το ασφαλιστικό σας συμβόλαιο σας καλύπτει όλα όσα χρειάζεστε, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει ολόκληρο το βιβλιάριο γενικών και ειδικών ορών καλύψεων του συμβολαίου σας και μετά προχωρήστε στην αγορά.

Η ασφάλιση Αστικής Ευθύνης περιλαμβάνει την ικανοποίηση νομίμων απαιτήσεων τρίτων κατά του ασφαλισμένου, από ζημιές προξενούμενες από την κυκλοφορία του οχήματος που περιγράφεται στο Ασφαλιστήριο, και για τις παρακάτω περιπτώσεις:

 • Τραυματισμού προσώπων.
 • Θανατηφόρου τραυματισμού προσώπων.
 • Υλικών ζημιών σε πρόσωπα που δεν ανήκουν στην οικογένεια του ασφαλισμένου, του οδηγού ή του λήπτη της ασφάλισης.
 • Υλικών ζημιών σε πράγματα που δεν μεταφέρονται με το ασφαλισμένο όχημα.

 

Η ασφάλιση καλύπτει τα ατυχήματα του οδηγού ή ιδιοκτήτη του ασφαλιζομένου αυτοκινήτου τα οποία (ατυχήματα) συνδέονται αιτιωδώς και αποδεδειγμένα με την οδήγηση, χρήση, λειτουργία, επιβίβαση και αποβίβαση από το ασφαλισμένο αυτοκίνητο.

Περιλαμβάνει την υπεράσπιση σε ποινικά δικαστήρια λόγω θανάτωσης ή τραυματισμού προσώπου σε τροχαίο ατύχημα ή λόγω παράβασης άλλης ποινικής ή αστυνομικής διάταξης, που αναφέρεται στην τροχαία κίνηση. Τη διεκδίκηση, δικαστικώς ή εξωδίκως, της αποζημίωσης την οποία δικαιούνται οι ασφαλιζόμενοι συνεπεία εμπλοκής του ασφαλιζομένου οχήματος σε αυτοκινητικό ατύχημα. Τις προσφυγές στις αρμόδιες διοικητικές αρχές, λόγω αφαίρεσης ή περιορισμού της άδειας ικανότητας οδηγού ή της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματος για την επανάκτηση τους, καθώς και κίνηση διαδικασιών σε δικαστήρια για τους ίδιους λόγους. Βλέπε Γενικούς και Ειδικούς όρους του Ασφαλιστήριου Συμβολαίου σας.

Προσωπικό ατύχημα οδηγού

Η ασφάλιση καλύπτει τα ατυχήματα του οδηγού ή ιδιοκτήτη του ασφαλιζομένου αυτοκινήτου τα οποία (ατυχήματα) συνδέονται αιτιωδώς και αποδεδειγμένα με την οδήγηση, χρήση, λειτουργία, επιβίβαση και αποβίβαση από το ασφαλισμένο αυτοκίνητο.

Η υπηρεσία αναλαμβάνει όλες τις διαδικασίες του ατυχήματος (φωτογράφηση, δήλωση ατυχήματος κλπ.), Διευκρινίζεται ωστόσο ότι η φροντίδα ατυχήματος δεν είναι αρμόδια για τη σύνταξη πορίσματος υπαιτιότητας ατυχήματος. Θα αναλάβει επίσης τη μεταφορά του οχήματος σας σε συνεργείο της επιλογής σας ή σε συνεργαζόμενα, με την ασφαλιστική σας εταιρεία, τα συνεργαζόμενα συνεργεία αναλαμβάνουν την επισκευή του οχήματος σας χωρίς κανένα δικό σας κόστος. Για τη μεταφορά του οχήματος στον τόπο διαμονής σας συμβουλευτείτε τους όρους στο Συμβόλαιο σας στο οποίο θα βρείτε και τα σχετικά τηλέφωνα.

Καλύπτεται το όχημα που αναφέρεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο και ο ιδιοκτήτης του, που έχει νόμιμη άδεια οδήγησης, και οποιοσδήποτε οδηγεί το όχημα με την συγκατάθεση του τελευταίου, με νόμιμη άδεια οδήγησης, καθώς και οι συνεπιβαίνοντες σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος που επιφέρουν την ακινητοποίηση του οχήματος. Παρέχεται μόνο σε όσους ασφαλισμένους επιλέξουν τη συγκεκριμένη κάλυψη στο ασφαλιστικό πρόγραμμα τους. Διευκρινίζεται ότι η Οδική Βοήθεια περιλαμβάνει υπηρεσίες που παρέχονται σε είδος και όχι σε χρήμα, παρέχεται δηλαδή «βοήθεια» και όχι «χρηματική αποζημίωση».

Συνήθως περιλαμβάνει:

 • Επιτόπια επισκευή του οχήματος εφόσον είναι δυνατή.
 • Επαναφορά του οχήματος σε δημόσιο δρόμο.
 • Μεταφορά του οχήματος στο πλησιέστερο συνεργείο ή σε συνεργείο επιλογής του ασφαλισμένου.
 • Επάνοδος των ασφαλισμένων στη μόνιμη κατοικία τους ή συνέχιση του ταξιδιού τους σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος
 • Μεταφορά – Επαναπατρισμός του οχήματος στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.
 • Φύλαξη του οχήματος.
 • Εξεύρεση ανταλλακτικών.

Οι προϋποθέσεις κάλυψης και οι υποχρεώσεις των ασφαλισμένων αναφέρονται αναλυτικά στους όρους Οδικής Βοήθειας του ασφαλιστήριου συμβολαίου.

Καλύπτονται οι υλικές ζημιές που προκαλούνται στο ασφαλισμένο όχημα από σύγκρουση του με ανασφάλιστο όχημα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το ανασφάλιστο όχημα να ευθύνεται αποδεδειγμένα για το ατύχημα, και να έχει επιληφθεί του συμβάντος η Αστυνομία.

 

Σε περίπτωση που εμπλακείτε σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα, θα πρέπει να καλέσετε αμέσως την Τροχαία, γιατί η καταγραφή του συμβάντος, των στοιχείων του ανασφάλιστου οχήματος και του οδηγού του είναι απαραίτητη.

Η ασφάλιση πυρκαγιάς περιλαμβάνει τις ζημιές του ασφαλισμένου οχήματος συνεπεία πυρκαγιάς και πτώσης κεραυνού. Επίσης περιλαμβάνει τις ζημιές από έκρηξη του.

Η ασφάλιση τρομοκρατικών ενεργειών καλύπτει τις υλικές ζημιές από πυρκαγιά ή/και έκρηξη του ασφαλισμένου οχήματος που προκαλούνται από τρομοκρατικές ενέργειες.

Ο “Φιλικός Διακανονισμός” είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να αποζημιώνεται ο ανυπαίτιος οδηγός ενός τροχαίου ατυχήματος απευθείας από την ασφαλιστική του εταιρεία, και όχι από την εταιρία του υπαίτιου. Βρείτε στους Γενικούς και Ειδικούς όρους του Συμβολαίου σας αν η Ασφαλιστική σας εταιρία συμμετέχει στο σύστημα του “Φιλικού Διακανονισμού”
Οι προϋποθέσεις εφαρμογής του, οι οποίες πρέπει να πληρούνται σωρευτικά, είναι οι εξής:

Να μην εμπλέκονται περισσότερα από δύο οχήματα ασφαλισμένα σε διαφορετικές ασφαλιστικές εταιρίες.

Οι δύο ασφαλιστικές εταιρείες των εμπλεκομένων να είναι μέλη του συστήματος φιλικού διακανονισμού.

Να μην υπάρχει σοβαρός τραυματισμός ή θάνατος.

Το ύψος των υλικών ζημιών να μην υπερβαίνει τα 6.500 € και το ύψος των σωματικών βλαβών τα 30.000 € για κάθε ατύχημα συνολικά και με ανώτατο όριο ανά ζημιωθέν πρόσωπο τα 12.000 €.

ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ ΑΜΕΣΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Η ασφάλιση Αστικής Ευθύνης περιλαμβάνει την ικανοποίηση νομίμων απαιτήσεων τρίτων κατά του ασφαλισμένου, από ζημιές προξενούμενες από την κυκλοφορία του οχήματος που περιγράφεται στο Ασφαλιστήριο, και για τις παρακάτω περιπτώσεις:

Τραυματισμού προσώπων.

Θανατηφόρου τραυματισμού προσώπων

Υλικών ζημιών σε πρόσωπα που δεν ανήκουν στην οικογένεια του ασφαλισμένου, του οδηγού ή του λήπτη της ασφάλισης.

Υλικών ζημιών σε πράγματα που δεν μεταφέρονται με το ασφαλισμένο όχημα.

Η ασφάλιση ιδίων ζημιών(ή μικτή) καλύπτει ζημιές του ασφαλισμένου οχήματος που προκαλούνται κατά την κυκλοφορία του – αποκλειστικά και μόνο από σύγκρουση, πρόσκρουση, εκτροπή, ανατροπή – και κατά την κατάπτωση του ακόμα και στην περίπτωση που ο οδηγός του είναι υπεύθυνος για το τροχαίο ατύχημα.

Συνήθως στην άνω κάλυψη συμφωνείτε μεταξύ του ασφαλισμένου και της εκάστοτε ασφαλιστικής εταιρείας το ποσό με το οποίο συμμετάσχει ο ασφαλισμένος στη ζημιά. Το ποσό αυτό ορίζεται ως απαλλαγή. Σε τέτοιες περιπτώσεις αφαιρείτε το ποσό της απαλλαγής από το σύνολο της αποζημίωσης.

Η ασφάλιση πυρκαγιάς περιλαμβάνει τις ζημιές του ασφαλισμένου οχήματος συνεπεία πυρκαγιάς και πτώσης κεραυνού. Επίσης περιλαμβάνει τις ζημιές από έκρηξη του.

Βλέπε Γενικούς και Ειδικούς όρους του Ασφαλιστήριου Συμβολαίου σας.

 

Καλύπτεται η αστική ευθύνη προς τρίτους από πυρκαγιά που μεταδόθηκε από το ασφαλισμένο όχημα. Βλέπε Γενικούς και Ειδικούς όρους του Ασφαλιστήριου Συμβολαίου σας.

 

 

Η ασφάλιση ολικής κλοπής καλύπτει την πραγματική αξία του ασφαλισμένου οχήματος, κατά την ημέρα της απώλειας του. Βλέπε Γενικούς και Ειδικούς όρους του Ασφαλιστήριου Συμβολαίου σας.

 

 

H ασφάλιση μερικής κλοπής καλύπτει συνήθως:

 • Την αξία των κλαπέντων τεμαχίων ή εξαρτημάτων του οχήματος που είναι στερεά προσδεδεμένα σε αυτό και είναι απαραίτητα για την κίνηση και τη λειτουργία του.
 • Τις υλικές ζημιές που θα προξενηθούν στο σώμα (αμάξωμα) του οχήματος κατά την ώρα της αφαίρεσης αυτών των τεμαχίων ή εξαρτημάτων.
 • Την αξία λοιπών κλαπέντων εργοστασιακών εξαρτημάτων του (ραδιόφωνα κλπ) εφόσον έχουν δηλωθεί και περιγραφεί αναλυτικά στην αίτηση ασφάλισης.
 • Κατά κανόνα, η ευθύνη του ασφαλιστή δεν μπορεί να υπερβαίνει τα €500 κατ’ αντικείμενο.

Βλέπε Γενικούς και Ειδικούς όρους του Ασφαλιστήριου Συμβολαίου σας.

 

 

Καλύπτονται τα κρύσταλλα του αυτοκινήτου καθώς και τα έξοδα εργασιών τοποθέτησης ή επισκευής (όχι όμως των πλαισίων τους) εξαιρουμένων των καθρεπτών, φαναριών, φλάς και λοιπών πλαστικών μερών του οχήματος, ως συνέπεια θραύσης από εξωτερική αιτία, συμπεριλαμβανομένης και της θραύσης κατά την απόπειρα κλοπής. Βλέπε Γενικούς και Ειδικούς όρους του Ασφαλιστήριου Συμβολαίου σας.

 

 

Η παρεχόμενη κάλυψη πυρός επεκτείνεται κατά την διάρκεια στάσεων και απεργιών, από πρόσωπα που απεργούν αυτοτελώς ή δια λογαριασμό ή/και σε συσχέτιση με οποιαδήποτε οργάνωση.

Βλέπε Γενικούς και Ειδικούς όρους του Ασφαλιστήριου Συμβολαίου σας.

Καλύπτονται οι ίδιες ζημιές του ασφαλισμένου οχήματος που προέρχονται άμεσα από ακραία φαινόμενα που συνιστούν ανωτέρα βία όπως, καταιγίδα ή και θύελλα, από πλημμύρα, από χαλάζι ή χιόνι καθώς επίσης και από τυφώνα, λαίλαπα, ανεμοθύελλα, έκρηξη ηφαιστείου και σεισμό. Ειδικά ορίζεται ότι δεν καλύπτονται μηχανικές βλάβες καθώς και κάθε είδους ζημιές που έχουν σαν αιτία παγετό. Ο Ασφαλισμένος υποχρεούται να αποδείξει την επέλευση του κινδύνου με την προσκόμιση δελτίου της ΕΜΥ. Βλέπε Γενικούς και Ειδικούς όρους του Ασφαλιστήριου Συμβολαίου σας.

Με τον όρο αυτό καλύπτονται οι υλικές ζημιές από πυρκαγιά ή/και έκρηξη του ασφαλισμένου οχήματος που προκαλούνται από τρομοκρατικές ενέργειες. Βλέπε Γενικούς και Ειδικούς όρους του Ασφαλιστήριου Συμβολαίου σας.

Καλύπτεται η Αστική Ευθύνη προς τρίτους, όταν το ασφαλισμένο όχημα βρίσκεται εντός φυλασσομένων χώρων (προβλήτες, σταθμοί, γκαράζ, συνεργεία, εκθέσεις κλπ), καθώς επίσης και κατά τη μεταφορά, φόρτωση ή εκφόρτωση του σε οποιαδήποτε μέσο μεταφοράς (πλοίο, τρένο, κλπ). Βλέπε Γενικούς και Ειδικούς όρους του Ασφαλιστήριου Συμβολαίου σας. 

Δεν θα υπολογίζεται Malus στα ασφάλιστρα της επόμενης ανανέωσης του συμβολαίου σε περίπτωση μέχρι και 2 ατυχημάτων του ασφαλισμένου και με δεδομένη την υπαιτιότητα του. Κατά τα τελευταία έτη αρκετές εταιρείες δεν αναφέρονται πλέον στο bonus malus και σε γενικές γραμμές δεν το υιοθετούν κατά την τιμολόγηση. Βλέπε Γενικούς και Ειδικούς όρους του Ασφαλιστήριου Συμβολαίου σας.

TOP